Tradycyjne kopytka idealnie uzupełnią smak wielu dań obiadowych. Kluski ziemniaczane są proste to przygotowania, pasują do wielu dań mięsnych.
Tradycyjna Polska Kuchnia
Tradycyjna polska kuchnia przedstawia: kapusta czerwona zasmażana. Przepis delikatnie zmodyfikowany, ale jakże pyszny. Tradycyjna jasnozłota zasmażka do kapusty czerwonej pasuje idealnie.
Łosoś z kluskami śląskim w sosie śmietanowo-porowym mój pomysł na obiad. Do tego świeża sałata z rzodkiewką i pozostaje życzyć smacznego :).
Kasza gryczana przeważnie w mojej kuchni wykorzystywana była do wszelkiego rodzaju gulaszy. Do czasu aż spróbowałem tureckiej kaszy w jednej z restauracji serwujących dania kuchni tureckiej. Uwielbiam próbować nowe smaki, byłem bardzo zaskoczony.
Tradycyjny przepis na przygotowanie klusek śląskich. Dodatek do potraw mięsny z różnego rodzaju sosami (np. pieczeni wieprzowej duszonej z cebulą), kluski śląskie również pasują do smażonej ryby. Ileż można jeść ryż, kaszę lub gotowane ziemniaki.
Szybka, niskokaloryczna, zielona surówka z trzech składników: świeży ogórek, zielona papryka, szczypiorek. Pomysł na surówkę powziąłem od przyjaciela z Anglii, który przy okazji wizyty przygotował świetną surówkę do kotletów schabowych.
Wtedy mówiliśmy o mizerii, fakt wyszła idealnie!!. Ta z kolei jest trywialnie prosta :), też smakuje i pasuje do obiadu. Zaczynamy od ogórka, którego obieramy ze skóry i kroimy w kawałki, zieloną paprykę również kroimy, szczypiorek siekamy na drobno.