Ten przepis jest cudowny: pieczone pulpety w sosie grzybowym oraz makaron. Danie obiadowe jak się patrzy, sos grzybowy z suszonych grzybów, tradycyjny idealnie łączy smak pulpetów.
Tradycyjna Polska Kuchnia
Czerwona cebula faszerowana mięsem mielonym zapiekana. Bardzo wpadł mi w oko ten przepis. Łączy smaki, która doskonale do siebie pasują.
Prawdziwa męska wyżera, czyli żeberka ekstra mięsne z cebulką duszone w sosie własnym. Wybór porcji mięsa jest kluczowy do przygotowania tego dania. Znajdź w sklepie żeberka ekstra-mięsne w jednym kawałku (0,6-0,7kg) o grubość ok. 4-5cm. Teraz możemy szykować żeberka do których ugotujemy kalafior.
Karkówka z rękawa z ziemniakami, marchewką, natką pietruszki oraz czosnkiem w aromatycznych przyprawach. Czas przygotowania 15 min, pieczenia ok. 2 godzin. Karkówkę, ziemniaki, marchew oraz natkę pietruszki umieściłem w rękawie i przez dwie godziny z niecierpliwością czekałem na obiad :).
Sałatka śledziowa bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna. Ciekawe połączenie smaków jabłka, oliwek oraz cebulki z delikatnym smakiem twarogu oraz śledzia. Doprawiona pieprzem, solą i cukrem. Zapraszam do sprawdzenia swojego podniebienia. Dla mnie strzał w 10. Czekam na komentarze.
Tradycyjne kopytka idealnie uzupełnią smak wielu dań obiadowych. Kluski ziemniaczane są proste to przygotowania, pasują do wielu dań mięsnych.
Tradycyjna polska kuchnia przedstawia: kapusta czerwona zasmażana. Przepis delikatnie zmodyfikowany, ale jakże pyszny. Tradycyjna jasnozłota zasmażka do kapusty czerwonej pasuje idealnie.
Sałatka owocowa na śniadanie to jakże zdrowy sposób na pyszne śniadanie. W tym przepisie znajdziesz wszystko co dobre śniadanie powinno mieć.
Przekąska na drugie śniadania lub podwieczorek, czyli szybka sałatka owocowo-warzywna bez dodawania cukru. 125kcal na porcję. Wysoka zawartość składników odżywczych. Przygotowanie banalnie proste.
Bardzo delikatny rosół na skrzydełkach jest zawsze idealny na niedziele. Często też rosół wykorzystuje jako podstawę do zup i sosów. Jest to podstawa w mojej kuchni.