To co tygryski lubią najbardziej – gulasz po węgiersku. Danie na obiad idealne do ziemniaków czy kaszy.
Sprawdzone przepisy
Karkówka w sosie własnym na bulionie drobiowym i marchewką
Rolada z boczku czy boczek rolowany. Do przygotowania tego przepisu wykorzystałem wędzone plastry boczku oraz mięso z łopatki wieprzowej oraz suszone grzyby
Golonka w kapuście to jedno z moich ulubionych dań. Po pierwsze przygotowaną golonkę można zapiec w piekarniku, po drugie można ją rozdrobnić z kapustą, a po trzecie można kapustę podać jako dodatek do obiadu.
Boczek faszerowany mięsem mielonym albo rolada z boczku. Przepis na świąteczne danie, na Wielkanocny stół.
Zupa gulaszowa, prawdziwa węgierska potrawa. Idealna potrawa na chłodne dni. Do zupy wykorzystuje zarówno wołowinę, jak i wieprzowinę.
Jedna z moich ulubionych zup – zupa warzywna. Wspaniała kompozycja warzyw (kalafior, brokuł, marchew, seler, pietruszka) z delikatnym smakiem żeberek sprawiły, że dziś dzielę się z Tobą tym przepisem.
Nietypowy przepis na zawijańca schabowego
Zrobiłem eksperyment i tak powstał przepis na zawijaniec schabowy z nadzieniem brukselkowo-rukolowym z czosnkowym posmakiem. Potrawa na obiad o wyrazistym smaku. Ciekaw jestem Waszej opinii co sądzicie o przepisie na zawijaniec schabowy.
Faszerowana papryka mięsem wieprzowo-wołowym z ryżem po arabsku, cebulą i pieczarkami. Przepis na danie obiadowe dla 3 – 6 osób. Faszerowaną paprykę robiłem wiele razy, tradycyjnie z doprawionym mięsem. Lubię eksperymentować w kuchni więc połączyłem tradycyjne rozwiązania z kuchni polskiej z orientalnymi sposobami przygotowania posiłków. Tak powstał przepis na faszerowane papryki.
Policzki wieprzowe, niestety coraz rzadziej goszczą na naszych stołach. To proste w przygotowaniu danie obiadowe jest niepowtarzalne w smaku. Delikatne, rozpływają się w ustach.