Tatar z polskiej wołowiny – prawdopodobnie najlepszy na Świecie… dla mnie na pewno. Tradycyjnie przygotowany z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, szczypioru oraz żółtka jaja kurzego. Tatar doprawiam tylko pieprzem i solą. Tak przygotowany stanowi pełnowartościowy posiłek na obiad. Oczywiście kromka chleba lub bułka z masełkiem wskazana.

Zobacz przepis...

No i wyszło… orientalne przyprawy, tradycyjny polski smak, czyli placki ziemniaczane z taginem. W końcu na blogu wrzuciłem, niemal każdemu znane placki ziemniaczane. Po węgiersku? Po polsku? Zrobione tradycyjnie z przepisu jakich wiele w Internecie. Lecz farsz, inspirowany kuchnią arabaską, z nutą chińskich i indyjskich przypraw, zaprawiony śmietanką.

Zobacz przepis...

Tradycyjny przepis na przygotowanie klusek śląskich. Dodatek do potraw mięsny z różnego rodzaju sosami (np. pieczeni wieprzowej duszonej z cebulą), kluski śląskie również pasują do smażonej ryby. Ileż można jeść ryż, kaszę lub gotowane ziemniaki.

Zobacz przepis...

Tradycyjny bigos polski

Bigos polski – to tradycyjne danie kojarzące się z Świętami Bożego Narodzenia. Niepowtarzalny smak i stosunkowo prosty sposób przyrządzenia sprawiły, że Bigos na trwale wpisał się w jadłospis narodu polskiego. Dzięki temu, że można go odgrzewać kilkukrotnie, jak powiadają im więcej razy tym smaczniejszy, można go przechować do nocy sylwestrowej. W czasie zawieruchy świątecznej prawie w każdym domu czuć aromatyczny zapach przyrządzanego bigosu.

Zobacz przepis...
Ryż z warzywami
Ryż z warzywami
Ryż z warzywami ...
Przepisy na koktajle owocowe
Przepisy na koktajle owocowe
W gorące dni war...
Przepisy na porzeczkę
Przepisy na porzeczkę
Sezon na przepis...
Kebab z piekarnika
Kebab z piekarnika
Przepis na dziś:...
Przepisy kulinarne z kanału YouTube
KrychuGotuje
Zupa gulaszowa
Owoce morza
Zupa z soczewicą
Spaghetti Bolonese