Wielu z Was często pyta: Jak usmażyć rybę? Tak by była chrupiąca i soczysta. Odpowiedź znajdziesz w tym przepisie kulinarnym: smażona ryba.
Sprawdzone przepisy
To pierwszy z serii przepisów na Wigilię, w dzisiejszym odcinku 5 przepisów na rybę.
Pieczona ryba w brytfannie z masełkiem, żurawiną, pietruszką i tymiankiem to dzisiejszy pomysł na obiad. Tylko 30minut pieczenia. Z tego przepisu ryba wychodzi wspaniale.
Danie obiadowe: zielone kluski śląskie z łososiem w sosie porowo-śmietanowym. Bardzo pyszne. Do tego surówka z sałaty i rzodkiewki.
Smażony filet z Morszczuka na obiad. Uwierzcie mi ale kiedyś nie lubiłem ryby :). Smażenie ryby dziś jest wielką przyjemnością. Morszczuk podany z ziemniakami i surówką jest wspaniałym doznaniem dla podniebienia.
Sałatka śledziowa bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna. Ciekawe połączenie smaków jabłka, oliwek oraz cebulki z delikatnym smakiem twarogu oraz śledzia. Doprawiona pieprzem, solą i cukrem. Zapraszam do sprawdzenia swojego podniebienia. Dla mnie strzał w 10. Czekam na komentarze.
Kotlety rybne z ziemniakami, prosty i sprawdzony sposób na przygotowanie dania na obiad. Pyszne kotlety rybne z zieleniną, doprawione ziołami i gałką muszkatołową.
Łosoś z kluskami śląskim w sosie śmietanowo-porowym mój pomysł na obiad. Do tego świeża sałata z rzodkiewką i pozostaje życzyć smacznego :).
Pomysł na sandacza w dzisiejszym przepisie pokazuje jak przyrządzić i usmażyć rybę. Dlaczego na trzy sposoby. Ponieważ fajnie mieć wybór. Ja lubię sandacz soute, natomiast moim bliscy wolą w panierce.
Łosoś w sosie z ziołami, duszony w aromacie cytrynowo-porowym ze śmietaną, szczypiorkiem, koperkiem. Podany z ziemniakami i surówką. Smaczne i szybkie danie obiadowe z Łososia.