Klasyka polskiej kuchni – przepis na pieczeń wieprzową, duszoną z cebulą i kminkiem. Bardzo prosty sposób na danie obiadowe. Zapraszam do obejrzenia filmu jak przygotować pieczeń wieprzową.
Tradycyjna Polska Kuchnia
Szybka, niskokaloryczna, zielona surówka z trzech składników: świeży ogórek, zielona papryka, szczypiorek. Pomysł na surówkę powziąłem od przyjaciela z Anglii, który przy okazji wizyty przygotował świetną surówkę do kotletów schabowych.
Wtedy mówiliśmy o mizerii, fakt wyszła idealnie!!. Ta z kolei jest trywialnie prosta :), też smakuje i pasuje do obiadu. Zaczynamy od ogórka, którego obieramy ze skóry i kroimy w kawałki, zieloną paprykę również kroimy, szczypiorek siekamy na drobno.
Tradycyjny bigos polski
Bigos polski – to tradycyjne danie kojarzące się z Świętami Bożego Narodzenia. Niepowtarzalny smak i stosunkowo prosty sposób przyrządzenia sprawiły, że Bigos na trwale wpisał się w jadłospis narodu polskiego. Dzięki temu, że można go odgrzewać kilkukrotnie, jak powiadają im więcej razy tym smaczniejszy, można go przechować do nocy sylwestrowej. W czasie zawieruchy świątecznej prawie w każdym domu czuć aromatyczny zapach przyrządzanego bigosu.
Jak przygotować kurczaka na obiad? Pewnie nie raz rozmyślaliśmy co tu z tego ptaka zrobić na obiad. W tym miejscu chciałbym pokazać Ci sposób na trzy szybkie przepisy z jednego kurczaka.
Smaki dzieciństwa…Pamiętam jak dziś, jak babcia robiła taką zupę. Pamiętam doskonale, że jej zupa jarzynowa smakowała o wiele lepiej. Dlaczego? Nie wnikam, ale przypuszczam, że warzywa z dziadkowego ogrodu byłym po prostu smaczniejsze. Mięsko również.
Najlepsze racuszki z jabłkiem według przepisu mamy. Szybki, słodki posiłek do przygotowania na kolacje, a może na śniadanie, obiad. To już Twój wybór ;).
Łopatka pieczona wieprzowa z jabłkami zadowoli podniebienia wielu. Wielu lubiących potrawy mięsne. Zapieczona skóra mięsa wybornie łączy się z powstałym sosem z wytapiającego się tłuszczu wieprzowego oraz powstałym musem z jabłek.