Golonka w kapuście to jedno z moich ulubionych dań. Po pierwsze przygotowaną golonkę można zapiec w piekarniku, po drugie można ją rozdrobnić z kapustą, a po trzecie można kapustę podać jako dodatek do obiadu.
Tradycyjna Polska Kuchnia
Podudzie kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, tradycyjne danie polskiej kuchni. Delikatny smak i prosty sposób przygotowania pysznego dania obiadowego.
Żurek polski – najlepsza zupa nie tylko na święta. Sposobów na przygotowanie tego pysznego dania jest mnóstwo, chyba każdy ma swój.
Zapiekanki kto ich nie lubi? Można je zrobić z bagietki lub z „gotowców” ze sklepu. Właśnie takie dziś przygotowałem i wyszły wspaniale.
Gulasz wołowy to tradycyjny przepis zaczerpnięty z książki „Polska Kuchnia”. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania na obiad.
Boczek faszerowany mięsem mielonym albo rolada z boczku. Przepis na świąteczne danie, na Wielkanocny stół.
Łosoś z kluskami śląskim w sosie śmietanowo-porowym mój pomysł na obiad. Do tego świeża sałata z rzodkiewką i pozostaje życzyć smacznego :).
Udko kurczaka duszone w pieczarkach do tego ziemniaki lub kluski śląski i danie na obiad gotowe. Bardzo prosty i pyszny przepis z kurczaka.
Zupa gulaszowa, prawdziwa węgierska potrawa. Idealna potrawa na chłodne dni. Do zupy wykorzystuje zarówno wołowinę, jak i wieprzowinę.
Najlepsza sałatka z jarmużem. Sprawdzi się na każdej wystawnej kolacji. Bardzo prosta w przygotowania, jeszcze bardziej smaczna ;).