Nietypowy przepis na zawijańca schabowego

Zrobiłem eksperyment i tak powstał przepis na zawijaniec schabowy z nadzieniem brukselkowo-rukolowym z czosnkowym posmakiem. Potrawa na obiad o wyrazistym smaku. Ciekaw jestem Waszej opinii co sądzicie o przepisie na zawijaniec schabowy.

Zobacz przepis...

Faszerowana papryka mięsem wieprzowo-wołowym z ryżem po arabsku, cebulą i pieczarkami. Przepis na danie obiadowe dla 3 – 6 osób. Faszerowaną paprykę robiłem wiele razy, tradycyjnie z doprawionym mięsem. Lubię eksperymentować w kuchni więc połączyłem tradycyjne rozwiązania z kuchni polskiej z orientalnymi sposobami przygotowania posiłków. Tak powstał przepis na faszerowane papryki.

Zobacz przepis...

Tradycyjny bigos polski

Bigos polski – to tradycyjne danie kojarzące się z Świętami Bożego Narodzenia. Niepowtarzalny smak i stosunkowo prosty sposób przyrządzenia sprawiły, że Bigos na trwale wpisał się w jadłospis narodu polskiego. Dzięki temu, że można go odgrzewać kilkukrotnie, jak powiadają im więcej razy tym smaczniejszy, można go przechować do nocy sylwestrowej. W czasie zawieruchy świątecznej prawie w każdym domu czuć aromatyczny zapach przyrządzanego bigosu.

Zobacz przepis...

Życzenia mikołajkowe

Mikołajki 2023

tekst