Przepisy na pierogi na Święta. Pierogi ruskie, z grzybami, z kapustą, z kapustą i grzybami. Tradycyjny sposób przygotowania ciasta na pierogi.
Sprawdzone przepisy
Życzenia bożonarodzeniowe, wigilijne – Wigilia – 24.12. Czas Świąt w gronie najbliższych, moc prezentów oraz potraw wigilijnych. Przystrojona choinka, oczekiwanie na pierwszą gwiazdkę.
Tradycyjny bigos polski
Bigos polski – to tradycyjne danie kojarzące się z Świętami Bożego Narodzenia. Niepowtarzalny smak i stosunkowo prosty sposób przyrządzenia sprawiły, że Bigos na trwale wpisał się w jadłospis narodu polskiego. Dzięki temu, że można go odgrzewać kilkukrotnie, jak powiadają im więcej razy tym smaczniejszy, można go przechować do nocy sylwestrowej. W czasie zawieruchy świątecznej prawie w każdym domu czuć aromatyczny zapach przyrządzanego bigosu.