Udko kurczaka duszone w pieczarkach do tego ziemniaki lub kluski śląski i danie na obiad gotowe. Bardzo prosty i pyszny przepis z kurczaka.

Zobacz przepis...

Faszerowana papryka mięsem wieprzowo-wołowym z ryżem po arabsku, cebulą i pieczarkami. Przepis na danie obiadowe dla 3 – 6 osób. Faszerowaną paprykę robiłem wiele razy, tradycyjnie z doprawionym mięsem. Lubię eksperymentować w kuchni więc połączyłem tradycyjne rozwiązania z kuchni polskiej z orientalnymi sposobami przygotowania posiłków. Tak powstał przepis na faszerowane papryki.

Zobacz przepis...

Jak przygotować wołowinę? Przepis na ciekawy obiad – kofta.

Tradycyjna potrawa kuchni bliskowschodniej. Podobnie jak wiele tradycyjnych dań każdy region ma swój sposób na przygotowanie kofty. Przepis, którym chcę się podzielić poznałem od rodowitego Egipcjanina. Także możemy tu mówić o kofcie egipskiej.

Zobacz przepis...

Tatar z polskiej wołowiny – prawdopodobnie najlepszy na Świecie… dla mnie na pewno. Tradycyjnie przygotowany z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, szczypioru oraz żółtka jaja kurzego. Tatar doprawiam tylko pieprzem i solą. Tak przygotowany stanowi pełnowartościowy posiłek na obiad. Oczywiście kromka chleba lub bułka z masełkiem wskazana.

Zobacz przepis...

Karkówka po węgiersku z ziemniakami

Etapy przygotowania karkówki po węgiersku
Etapy przygotowania karkówki po węgiersku

Składniki do przygotowanie karkówki po węgiersku:

  • 1 kg karkówki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 papryka pepperoni
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • Przyprawy: papryka słodka, pieprz, sól, majeranek, czosnek granulowany
  • olej z winogron

Przygotowanie karkówki po węgiersku

Zaczynamy od pokrojenia mięsa w drobne kawałki. Karkówkę przyprawiamy słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy przyprawione kawałki mięsa. W czasie gdy mięso się smaży kroimy w drobną kostkę: paprykę, pepperoni oraz pomidory. Gdy karkówka obsmaży się z każdej strony dodajemy warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy zgnieciony ząbek czosnku oraz kilka ziaren czarnego pieprzy zmniejszamy ogień i przykrywamy.

Smażenie karkówki po węgiersku
Smażenie karkówki po węgiersku

Dusimy przez ok. 1,5godzin od czasu do czasu mieszając. Na sam koniec odlewamy szklankę powstałego sosu, który chłodzimy i łączymy z mąką. Używam słoika z zakrętką, dzięki czemu szybko i dokładnie mogę połączyć składniki. Tak przygotowaną zaprawę dodajemy na patelnie i czekamy aż zacznie się gotować. Mieszamy i gotowe!!\r\n\r\n

Karkówka po węgiersku z ziemniakami
Karkówka po węgiersku z ziemniakami
Karkówka po węgiersku z ziemniakami
Karkówka po węgiersku z ziemniakami

Pobierz pdf: karkówka po węgiersku

Do przygotowania tej potrawy potrzebować będziemy następujących składników:

  • 1 kg karkówki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 papryka pepperoni
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • Przyprawy: papryka słodka, pieprz, sól, majeranek, czosnek granulowany
  • olej z winogron

PRZYGOTOWANIE KARKÓWKI

Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy przyprawione kawałki mięsa. W czasie gdy mięso się smaży kroimy w drobną kostkę: paprykę, pepperoni oraz pomidory. Gdy karkówka obsmaży się z każdej strony dodajemy warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy zgnieciony ząbek czosnku oraz kilka ziaren czarnego pieprzy zmniejszamy ogień i przykrywamy.

Udko kurczaka du...
Kurczak po indyjsku
Kurczak po indyjsku
Kurczak po indyj...
Owoce morza
Owoce morza
Owoce morza w 10...
Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa, ...

Polecam również przepisy kulinarne Video

Zupa gulaszowa
Owoce morza

Przepisy Video

2021
Przepisy na YT
Zapraszam również na mój kanał kulinarny na YouTube
KrychuGotuje