Aromatyczna i treściwa zupa z ciecierzycy na bulionie mięsnym. Zupa na okres jesienno-zimowy wspomagająca odporność. Dodatkowo jest bardzo smaczna: łagodna i pikantna wersja.
Sprawdzone przepisy
Fasolka po bretońsku ze swojską kiełbasą, wędzonym boczkiem na bulionie mięsny.
Już od dawna chodzi za mną fasolka po bretońsku. Mój przepis jest tradycyjny ze swojską kiełbasą, wędzonym boczkiem. Smaki w tym daniu obiadowym dopełnia cudowny bulion mięsny.
Ten przepis jest cudowny: pieczone pulpety w sosie grzybowym oraz makaron. Danie obiadowe jak się patrzy, sos grzybowy z suszonych grzybów, tradycyjny idealnie łączy smak pulpetów.
Czerwona cebula faszerowana mięsem mielonym zapiekana. Bardzo wpadł mi w oko ten przepis. Łączy smaki, która doskonale do siebie pasują.
Sos grzybowy i zrazy wołowe, ziemniaczki i kiszone ogórki, czy można wyobrazić sobie lepszy obiad?
Uwielbiam flaki cielęce, wołowe, czy te z boczniaka. Dziś flaki cielęce na bulionie z wołowo-kaczym :).
Jeśli lubisz burgery wołowe to przepis na „steak americano” jest dla Ciebie. Bardzo prosty w przygotowaniu i smaczny. W połączeniu z surówką a’la Colesław i smażonymi ziemniakami w mundurkach to idealny pomysł na obiad.
W czasie jesieni gulasz wołowy jest idealnym pomysłem na obiad. W tym wpisie pokażę Ci jak przygotować gulasz wołowy z warzywami.
Gulasz wołowy to tradycyjny przepis zaczerpnięty z książki „Polska Kuchnia”. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania na obiad.
Zupa gulaszowa, prawdziwa węgierska potrawa. Idealna potrawa na chłodne dni. Do zupy wykorzystuje zarówno wołowinę, jak i wieprzowinę.