Faszerowana papryka mięsem wieprzowo-wołowym z ryżem po arabsku, cebulą i pieczarkami. Przepis na danie obiadowe dla 3 – 6 osób. Faszerowaną paprykę robiłem wiele razy, tradycyjnie z doprawionym mięsem. Lubię eksperymentować w kuchni więc połączyłem tradycyjne rozwiązania z kuchni polskiej z orientalnymi sposobami przygotowania posiłków. Tak powstał przepis na faszerowane papryki.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

Wołowina po chińsku z orientalną kaszą gryczaną. Przepis na pyszne danie obiadowe. Ciekawa potrawa z wykorzystaniem polskiej wołowiny i fasoli zielonej. Pomysł na tą potrawę zrodził się w trakcie przygotowania przepisu na koftę.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

Jak przygotować wołowinę? Przepis na ciekawy obiad – kofta.

Tradycyjna potrawa kuchni bliskowschodniej. Podobnie jak wiele tradycyjnych dań każdy region ma swój sposób na przygotowanie kofty. Przepis, którym chcę się podzielić poznałem od rodowitego Egipcjanina. Także możemy tu mówić o kofcie egipskiej.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

Tatar z polskiej wołowiny – prawdopodobnie najlepszy na Świecie… dla mnie na pewno. Tradycyjnie przygotowany z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, szczypioru oraz żółtka jaja kurzego. Tatar doprawiam tylko pieprzem i solą. Tak przygotowany stanowi pełnowartościowy posiłek na obiad. Oczywiście kromka chleba lub bułka z masełkiem wskazana.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

Spaghetti bolognese z makaronem razowym. Prawdziwe włoskie danie na obiad.

Przepis na Spaghetti bolognese. Tradycyjnie przygotowane a jednak minimalnie zmodyfikowane. Danie obiadowe zaspokoi apetyt 4 osób. Koszt wszystkich zakupów wyniósł 45 zł. Przy czym zaznaczę, że kupiłem butelkę oliwy z oliwek oraz białe wino. Odejmując więc te dwa produkty cena na osobę będzie oscylować w granicach 5-6 złotych.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...