Jak przygotować wołowinę? Przepis na ciekawy obiad – kofta.

Tradycyjna potrawa kuchni bliskowschodniej. Podobnie jak wiele tradycyjnych dań każdy region ma swój sposób na przygotowanie kofty. Przepis, którym chcę się podzielić poznałem od rodowitego Egipcjanina. Także możemy tu mówić o kofcie egipskiej.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

Tatar z polskiej wołowiny – prawdopodobnie najlepszy na Świecie… dla mnie na pewno. Tradycyjnie przygotowany z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, szczypioru oraz żółtka jaja kurzego. Tatar doprawiam tylko pieprzem i solą. Tak przygotowany stanowi pełnowartościowy posiłek na obiad. Oczywiście kromka chleba lub bułka z masełkiem wskazana.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

Spaghetti bolognese z makaronem razowym. Prawdziwe włoskie danie na obiad.

Przepis na Spaghetti bolognese. Tradycyjnie przygotowane a jednak minimalnie zmodyfikowane. Danie obiadowe zaspokoi apetyt 4 osób. Koszt wszystkich zakupów wyniósł 45 zł. Przy czym zaznaczę, że kupiłem butelkę oliwy z oliwek oraz białe wino. Odejmując więc te dwa produkty cena na osobę będzie oscylować w granicach 5-6 złotych.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...

No i wyszło… orientalne przyprawy, tradycyjny polski smak, czyli placki ziemniaczane z taginem. W końcu na blogu wrzuciłem, niemal każdemu znane placki ziemniaczane. Po węgiersku? Po polsku? Zrobione tradycyjnie z przepisu jakich wiele w Internecie. Lecz farsz, inspirowany kuchnią arabaską, z nutą chińskich i indyjskich przypraw, zaprawiony śmietanką.

Podziel się ze znajomymi:
Zobacz przepis...