Surówka na raz, dwa, trzy
Surówka na raz, dwa, trzy i szybka kolacja gotowa. Idealna dla osób na diecie. Pozwala w zdrowy sposób zapełnić brzuch :).
Surówka z sałaty lodowej. Szybkie danie na kolacje.
(czas przygotowania 15minut)
Surówka można wykorzystać nie tylko na kolację. Sprawdzić się jako dodatek do wielu potraw. Można ją modyfikować dowoli.
Jesteś na diecie i szukasz surówki na szybko. Ten przepis jest właśnie dla Ciebie. U mnie zawsze się sprawdza. Dlatego zawsze w lodówce staram się mieć sałatę lodową albo gotowy mix sałat. W momencie ataku głodzilli mogę zaspokoić swój brzuch tą oto surówką.
Do przygotowania surówki potrzebować będziemy następujących składników:
- 1 główkę sałaty lodowej
- 2 pomidory
- 2 ogórki kiszone
- przyprawy (bazylia, pieprz, sól)
- oliwę oraz ocet winny lub jabłkowy
Przygotowanie surówki
Przygotowanie surówki jest tak proste, że aż smaczne :). Nie ma tutaj wymyślnego sposobu. Natomiast sam dobór składników jest idealny. Koniecznie spróbuj. Dlaczego surówka na raz dwa trzy. Dlatego, że przygotowanie podzieliłem na trzy etapy:
- Rozpoczynamy od sałaty lodowej, którą rwiemy na drobne kawałki.
- Następnie kroimy pomidory i ogórki kiszone w drobną kostkę.
- Całość posypujemy solą i pieprzem oraz bazylią.
Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Dodam jeszcze, że surówka można wzbogacić jogurtem, ale wtedy lepiej zjeść ją na śniadanie. Oczywiście można ją w dowolny sposób modyfikować. Do surówki można dorzucić oliwki, kapary, tuńczyka, jajko gotowane i co tylko dusza zapragnie. Natomiast taka micha jak na zdjęciu powyżej jest w stanie zaspokoić największego łasucha.
Jeśli chodzi o surówki z sałaty lodowej to z pewnością przepis na surówkę kolorową sprawdzi się również do wielu potraw.
Życzę smacznego
i do następnego gotowania.
KG.
P.S. Szukasz inspiracji kulinarnych video zapraszam Cię na kanał kulinarny Krychu Gotuje. Znajdziesz tam wiele przepisów na dania mięsne. Dużo tradycyjnych polskich przepisów jak również ciekawe orientalne smaki przeplatane naszymi rodzimymi smakami.
1 comments