Sos grzybowy i zrazy wołowe, ziemniaczki i kiszone ogórki, czy można wyobrazić sobie lepszy obiad?
Sprawdzone przepisy
W czasie jesieni gulasz wołowy jest idealnym pomysłem na obiad. W tym wpisie pokażę Ci jak przygotować gulasz wołowy z warzywami.
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z paprykami, pieczarkami. Jeden z moich ulubionych przepisów. Szybki do przygotowania to po pierwsze, a po drugie to jest bardzo smaczny i znakomicie wygląda na talerzu.
Żurek polski – najlepsza zupa nie tylko na święta. Sposobów na przygotowanie tego pysznego dania jest mnóstwo, chyba każdy ma swój.
Zapiekanki kto ich nie lubi? Można je zrobić z bagietki lub z „gotowców” ze sklepu. Właśnie takie dziś przygotowałem i wyszły wspaniale.
Faszerowana papryka mięsem wieprzowo-wołowym z ryżem po arabsku, cebulą i pieczarkami. Przepis na danie obiadowe dla 3 – 6 osób. Faszerowaną paprykę robiłem wiele razy, tradycyjnie z doprawionym mięsem. Lubię eksperymentować w kuchni więc połączyłem tradycyjne rozwiązania z kuchni polskiej z orientalnymi sposobami przygotowania posiłków. Tak powstał przepis na faszerowane papryki.
Tatar z polskiej wołowiny – prawdopodobnie najlepszy na Świecie… dla mnie na pewno. Tradycyjnie przygotowany z dodatkiem kiszonego ogórka, cebuli, szczypioru oraz żółtka jaja kurzego. Tatar doprawiam tylko pieprzem i solą. Tak przygotowany stanowi pełnowartościowy posiłek na obiad. Oczywiście kromka chleba lub bułka z masełkiem wskazana.