Racuszki z jabłkami
Najlepsze racuszki z jabłkiem według przepisu mamy. Szybki, słodki posiłek do przygotowania na kolacje, a może na śniadanie, obiad. To już Twój wybór ;).
Przepis na racuszki z jabłkami jest tak prosty i szybki do przygotowania. Mimo to postanowiłem podzielić się nim na blogu. Poniżej przedstawiam potrzebne składniki do przygotowania racuszków z jabłkami.
Racuszki z jabłkami – składniki
- 4 jabłka
- Ciasto:
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli.
Przygotowanie racuszków z jabłkami
Obieramy i ścieramy na tarce jabłka. W misce ubijamy ciasto dodając wszystkie składniki. Następnie mieszamy ciasto z jabłkami. Rozgrzewamy patelnię i łyżką stołową kładziemy porcje ciasta.

Tak przygotowane racuszki można podać z serkiem homogenizowanym (waniliowym) lub świeżymi owocami. Wymyślać można bez końca…
Jedno co jest pewno: racuszki z jabłkami są mega smaczne. Rozpływają się w ustach. Jednocześnie są chrupiące i pachnące. Dodam jeszcze, żeby smażyć je na dobrze rozgrzanym oleju. Wtedy nie chłoną go aż tak mocno. Oczywiście po smażeniu można położyć je na papier wtedy trochę ochłoną.
Proszę jeśli robiłeś racuszki według przepisu, który dziś Ci udostępniłem podziel się tym w komentarzu. Może masz własne przemyślenia i spostrzeżenia co do przygotowania ich. Zachęcam.
Życzę Smacznego!
i do następnego gotowania.
KG
0 comments