Karkówka po węgiersku z ziemniakami. Przepis na bardzo smaczny i prosty do przygotowania obiad.

Etapy przygotowania karkówki po węgiersku
Etapy przygotowania karkówki po węgiersku

Składniki do przygotowanie karkówki po węgiersku:

  • 1 kg karkówki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 papryka pepperoni
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • Przyprawy: papryka słodka, pieprz, sól, majeranek, czosnek granulowany
  • olej z winogron

Przygotowanie karkówki po węgiersku

Zaczynamy od pokrojenia mięsa w drobne kawałki. Karkówkę przyprawiamy słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy przyprawione kawałki mięsa. W czasie gdy mięso się smaży kroimy w drobną kostkę: paprykę, pepperoni oraz pomidory. Gdy karkówka obsmaży się z każdej strony dodajemy warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy zgnieciony ząbek czosnku oraz kilka ziaren czarnego pieprzy zmniejszamy ogień i przykrywamy.

Smażenie karkówki po węgiersku
Smażenie karkówki po węgiersku

Dusimy przez ok. 1,5godzin od czasu do czasu mieszając. Na sam koniec odlewamy szklankę powstałego sosu, który chłodzimy i łączymy z mąką. Używam słoika z zakrętką, dzięki czemu szybko i dokładnie mogę połączyć składniki. Tak przygotowaną zaprawę dodajemy na patelnie i czekamy aż zacznie się gotować. Mieszamy i gotowe!!

Karkówka po węgiersku z ziemniakami
Karkówka po węgiersku z ziemniakami
Karkówka po węgiersku z ziemniakami
Karkówka po węgiersku z ziemniakami

Pobierz pdf: karkówka po węgiersku

Do przygotowania tej potrawy potrzebować będziemy następujących składników:

  • 1 kg karkówki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 papryka pepperoni
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • Przyprawy: papryka słodka, pieprz, sól, majeranek, czosnek granulowany
  • olej z winogron

PRZYGOTOWANIE KARKÓWKI po węgiersku

Na patelni rozgrzewamy olej i przekładamy przyprawione kawałki mięsa. W czasie gdy mięso się smaży kroimy w drobną kostkę: paprykę, pepperoni oraz pomidory. Gdy karkówka obsmaży się z każdej strony dodajemy warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy zgnieciony ząbek czosnku oraz kilka ziaren czarnego pieprzy zmniejszamy ogień i przykrywamy.

Tradycyjny polski sposób na karkówkę: karkówka w sosie własnym.

Karkówka z warzywami:

3 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sałata, szpinak, rzodkiewka
Sałata, szpinak, rzodkiewka
W maju w ogrodzi...
Sezon grillowy rozpoczęty
Sezon grillowy rozpoczęty
Maj, początek se...
Golonka z indyka pieczona
Golonka z indyka pieczona
Golonka z indyka...
Smażony ryż z pieczarkami
Smażony ryż z pieczarkami
Smażony ryż z pi...
Przepisy kulinarne z kanału YouTube
KrychuGotuje
Zupa gulaszowa
Owoce morza
Zupa z soczewicą
Spaghetti Bolonese